Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve  Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)'nın ortaklaşa Düzenlemiş Olduğu  "Güçlü Gençlik, Güçlü Toplum" konulu gençlik programı yoğun bir katılımla Atatürk Sopr Salonunda gerçekleşti.
     Programın konuğu olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof.Dr. Ayşen GÜRCAN'nın katılımıyla gerçekleşen programa gençlerin İlgisi oldukça yoğundu.

     Programda Konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen GÜRCAN; ''Bu toprakların en değerli kaynakları yeraltında değil. Yeraltı kaynakları işlenmediği, pazara çıkmadığı zaman ne ekonomiye ne de o ülkenin refahına bir katkısı olur. Oysa bu ülkenin en büyük kaynağı yer üstündedir. En büyük potansiyeli insandır. İşte sizler Türkiye'nin en zengin kaynağı, potansiyeli ve gücüsünüz. Size cahil diyenlerin, tecrübesizlikle suçlayanların söylediği aslında yılmadan deneme, usanmadan başarma isteğinizdir. Bir medeniyetin çocukları olduğumuz gerçeğini asla unutmadan, o medeniyeti bilerek yol yürüyeceğiz. Çünkü bunu bilirsek, girişimcilik ve tekrar tekrar deneme enerjimize muazzam bir özgüven eklemiş oluruz. Çünkü o medeniyet tarihimizde sizleri başarmaya teşvik edecek, özgüveninizi diri tutacak nice örnek var." dedi ve program sonrası bakanımız Uluslararası Müsabakalarda derece almış sporcularımızın hediyelerini takdim etti.