Valilik meydanında çelenk sunma töreni ile başlayan program İl Müdürümüzün açılış konuşmaları ile devam etti. Konuşmasında İl Müdürümüz Hüseyin Aksoy;

 ‘’ Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin 96.yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu içeresinde olduğumuz bu günde hepinizi en içten saygıyla selamlıyorum. 19 Mayıs 1919 bir milletin ‘’Kurtuluş’’ ateşinin yanmaya başladığı gündür. Bu tarih,  cumhuriyetin kuruluşunun ve halkın kurtuluşunun ilk adımının atıldığı gündür. Bu nedenle Mustafa Kemal Atatürk günümüzden 96yıl önce kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için bu özel günü gençlere armağan etmiştir. Diyen İl Müdürümüz;

’’ Gelecekte Ülke Yönetiminde söz sahibi olacak çok değerli gençler; Günümüzde her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü içinde tüm sorunların üstesinden gelerek geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getirmek sizlerin elindedir’ ’dedi.


Ardından Engelliler Bilek Güreşlerinde ilimizde dereceye giren sporcularımıza madalya ve kupaları Vali adına Vali Yardımcısı Günhan Yazar Tarafından takdim edildi. Yoğun bir katılımın olduğu program sporcularımızın Judo, Güreş, Cimnastik gösterileri ile devam etti.
Sportif gösterilerden sonra Sahneye çıkan Gençlik Merkezi Halk Oyunları Ekibimiz, Cumhuriyet Lisesi Halk Oyunları Ekibi ve Atayurt step - aerobik ekibi izleyicileri hayran bıraktı. Program Karizma Basketbol Show’un heyecanlı gösterileri ile sona erdi.