Eskişehir’de Amatör Spor Haftası Korona Virüs Tedbirleri Kapsamında Şehit Anıl Gül Spor Salonunda Yapılan Törenle Başladı.

   Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaşta insanın fiziksel aktivite ve hareketli yaşama özendirmek, yeni sporcular kazandırmak amacıyla 8. Kez düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri Şehit Anıl Gül Spor salonumuzda saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı.

    Açılışa Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman TATLISU, Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Sadri ATAM, Antrenörler ve sporcular katıldı.

    Açılışta konuşan Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Sadri ATAM; “Öncelikle tüm sporcularımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Sporu 7 den 70 sevdirmek daha fazla gencimize ulaşması için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Sporcumuzdan idarecimize hepimiz halkımıza sporu sevdirmeliyiz. Çevremizde, ailemizde kim varsa onlara sporu anlatmalıyız ve sporu sevdirmeliyiz. Sporu hayat biçimi haline getirmeliyiz. Bu duygularla tekrar tüm spor camiasının Amatör Spor Haftasını Kutluyor saygılar sunuyorum” dedi.

    Açılışta konuşan Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman TATLISU; “Gönül isterdi ki bu seneki Amatör Spor Haftası kutlamalarını etkinliklerle, yarışmalarla, müsabakalarla  kutlayalım ama biliyorsunuz salgın sebebiyle maalesef şartlarımız buna imkan vermiyor. Fakat bizim görevimiz devam ediyor. Sporu sevdirmek tabana yaymak ve halkımızı spora teşvik etmek için  bizler sizler için çalışmaya devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl güzel etkinliklerle haftamızı kutlayacağız. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Tüm Spor Camiamızın Amatör Spor Haftası Kutlu Olsun” dedi.

Amatör spor haftası bu yıl 5-11 ekim 2020 tarihleri arasında kutlanacak.