Azap Ve Köprüköy, Rus Orduları Tarafından Saldırıya Uğramıştı. Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle taarruzun Seyri Değişti. Kışın Daha Da Şiddetlenmesi ile  Fırtına İle Yağan Kar, Yolları Tıkayıp, Çadırları Yıkmıştı. Arkasından  Dondurucu Soğuklar Bastırınca, 90 Bin  Şanlı Askerimiz Donarak şahadet  şerbetini yudumladılar.
Rus Birliklerine Karşı Zor Şartlar Altında Olmalarına Rağmen Kahramanca Mücadele Eden Şehitlerimizi Rahmet, Minnet ve Dua ile Yad Ediyoruz.
Anadolu Üniversitesi Atatürk  Kültür  Merkezi'nde, Sarıkamış şehitlerini anmak amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibi tarafından hazırlanan "Sarıkamış" adlı tiyatro eserimiz yoğun katılımla sahnelendi. Kars Sarıkamış'ta 103 yıl önce 90 bin Türk askerinin donarak şehit oluşunun canlandırıldığı oyunda, o gün ki hava şartlarının seyirciye hissettirilebilmesi için sahneye suni kar makineleriyle kar yağdırıldı. 

 Yoğun ilgi gösterilen tiyatro gösterimizde duygu dolu anlar yaşandı. Oldukça beğenilen tiyatromuzun 2. gösterimi 17 ocak 2018 tarihinde Anadolu  üniversitesi AKM'de gerçekleştirildi.