2019-2020,2020-2021,2021-2022 dönemi spora yatkın bulunan ve Ekim 2022 döneminde eğitimlere katılmaya hak kazan öğrencilerimize yönelik yapılacak olan kapsamlı test ve ölçümlerimiz 06-07 Haziran 20230 tarihleri arasında Yenikent Şehit Anıl Gül Spor Salonunda 10:00-15:00 saatlerinde gerçekleştirilecektir.

Ekim ayında Gökmeydan Spor Salonu, Yenikent Şehit Anıl Gül Spor Salonu, Porsuk Spor Salonu,Çamlıca Kemal Unakıtan Spor Salonu ve Stadyum Antrenman Salonunda başlatılan eğitimlere katılan tüm  öğrencilerimizin gelişimlerine ve branşa yönlendirmede önemli olan kapsamlı test ve ölçümlere katılım branşa yönlendirilmelerinde önemli bir rol almaktadır. Kapsamlı test ve ölçümlere katılmayan öğrencilerin program ile ilişiği kesileceğinden belirtilen tarih ve saatlerde ilgili spor salonunda hazır bulunması gerekmektedir.

Uygulanacak olan test ve ölçümler : Boy, Vücut Ağırlığı, Kulaç Uzunluğu, Oturma Yüksekliği, Esneklik, Pençe Kuvveti, Dikey Sıçrama, Çeviklik, Geriye Sağlık Topu Atma, Sürat, Dayanıklılık, Koordinasyon, Denge, Reaksiyon

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı ile ilgili tüm merak edilen sorulara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://sportifyetenektaramasi.gsb.gov.tr/