19 MAYISLAR GÜÇLÜ TÜRK GENÇLİĞİ İLE DAHA GÜZEL

(19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı )

           

 

            Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, kahraman Mehmetçik ve fedakâr Türk milletinin bağımsızlık tutkusu ve vatan sevgisiyle başlatılarak büyük zaferle sonuçlanan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu gerçekleştiren istiklal mücadelesinin ilk adımının 97. yıldönümünde; Türk gençliğine armağan edilen“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”nı bir kez daha gurur, coşku ve kıvançla kutluyoruz. 

 

            Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir”  dediği gibi cumhuriyet hazinesine gençlerimizin sonsuza kadar sahip çıkacağını biliyoruz. Geçmişini bilmeyen, örf-adet, gelenek-göreneklerine bağlı kalmayan, dilini, kültürünü koruyamayan toplumlar yok olmaya mahkumdur.

           

            Bu nedenle bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak görüyoruz.

 

            Hepimizin amacı; gençlerimize çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmak ve dünyamızın bu hızlı değişiminde ülkemiz hızla büyür ve kalkınırken, gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlamak, onlara en iyi, en güzel imkanları sunmaktır.

 

            Sevgili gençlerimiz; her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak olarak, bilimin ve teknolojinin ışığında alacakları eğitimle ülkemizi, milletimizi daha ileriye taşıyacak, buna engel olmak isteyenlere de asla fırsat vermeyecektir.

 

            Bu duygu ve düşüncelerle gençlerimizin ve bütün vatandaşlarımızın “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.

 

                                     

                                                                                                          Güngör Azim TUNA

                                                                                                               Eskişehir Valisi