Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 81 il ve KKTC’den gelen temsilci gençler ve milli sporcularla saat 19.19'da İstiklal Marşı'nı okudu.

Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleşen etkinliğe Bakan Kasapoğlu, Bakanlık Merkez Bina yanında bulunan Altındağ Örnek Stadı'ndan katıldı.

Saatler 19.19'u gösterdiğinde Bakan Kasapoğlu ve beraberindeki 50 sporcu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da çevrim içi katıldığı programda İstiklal Marşı'nı büyük bir coşkuyla söyledi.

Düzenlenen etkinliğe İstanbul, İzmir, Sivas, Samsun, Şırnak, Gaziantep Antalya, Van ve Manisa illerindeki gençler ve sporcular da canlı yayınlar ile katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevrim İçi Özel Yayınına katılarak açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, başta gençlerin olmak üzere tüm Türkiye'nin bayramını kutladı.

“Ankara'dan meşale şehir, sembol şehir Samsun'u saygıyla selamlıyoruz”

“Biz de Ankara'dan meşale şehir, sembol şehir Samsun'u saygıyla selamlıyoruz." diyen Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

“Bayramınız kutlu olsun' diyoruz. Bugün 19 Mayıs 1919'dan 19 Mayıs 2021'e, bayramımızın 102. yılını kutluyoruz. 100. yılı hep beraber Samsun'da büyük bir coşku ve heyecanla kutlamıştık. Şu an bulunduğunuz mekanda hakikaten o coşku hala zihinlerimizde dipdiri. İnanıyoruz ki bu salgın süreci biter bitmez yine Samsun'da gençlerimizle buluşmak nasip olur. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gençlerimize, sporcularımıza tüm ulusumuza armağan edilmiş bir bayram. Ben bu vesileyle milli mücadelemizin tüm kahramanlarını başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çok değerli silah arkadaşlarını tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. O gün yakılan o ışık o meşale bugüne kadar ülkemizi tüm insanlığı aydınlattığı gibi bundan sonra da en parlak en güçlü şekilde ışık saçmaya, ışığını tüm insanlığa yöneltmeye devam edecek. Buna inanıyoruz.”

“19 Mayıs demek istikbal demek, 19 Mayıs demek İstiklal demek”

Bakan Kasapoğlu, 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) gelen gençlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Ülkemizi yarınlara, en güçlü şekilde taşıyacak olan gençlerimizle beraberiz burada. Sporcularımızla beraberiz ve gün boyu onların heyecanına, onların coşkusuna şahit olduk. Bir kez daha gençlerimizle gurur duyduk." ifadelerini kullandı.

“19 Mayıs demek istikbal demek, 19 Mayıs demek İstiklal demek." diyen Kasapoğlu, "19 Mayıs demek demokrasi demek, cumhuriyet demek, milli mücadele demek. İşte o günkü ruhla o günkü heyecanla ve inançla yine cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve hukukumuzu daha yukarılara taşımanın mücadelesini hep birlikte vereceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

“Gençlerimiz sadece Türkiye'nin değil, insanlığın umudu”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki gençleri kabullerinin apayrı bir coşkuya sahne olduğunu anlatan Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ben bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. İnanıyorum ki son 19 yılda olduğu gibi bundan sonraki süreçte de standartları çok daha yukarılara taşımanın gayretini yine hep birlikte güçlü bir şekilde çalışarak, bir ve beraber olarak sağlayacağız. Türkiye sadece Türkiye'ye değil, tüm insanlığa umut saçan, insanlığa ilham olan bir ülke. Gençlerimiz sadece Türkiye'nin değil, insanlığın umudu. Bu umudu güçlendirmek ve yükseltmek adına Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, gerek yurtlarımızla gerekse de gençlik merkezlerimizle gerek spor imkanlarımızla her biri birbirinden değerli ve kıymetli spor altyapımızla, Samsun'un en güzel örneklerinden bir tanesidir, her branşa hitap eden, gençlerimizi her yönüyle kucaklayan, teknolojisiyle, kültürüyle bilimiyle, sanatıyla çok güzel bir altyapıya sahip bir şehrimiz. Buradan Samsun'un gençlerini özellikle selamlıyorum ve tüm gençlerimizle inşallah ecdadımızdan aldığımız bu kutsal emaneti daha yukarılara taşıyacağız. Bunun gayreti içerisinde olacağız. Ben bu vesileyle bir kez daha sizleri, orada bulunan değerli sevgili gençleri hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Bayramımız kutlu olsun.”

Etkinliklerin ardından Bakan Kasapoğlu, KKTC ve 81 ilden gelen gençlere çeşitli hediyeler verdi, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.