Program Gar önünde Zafer Koşusuyla başladı. Valilik meydanı’nda çelenk sunma töreni ile devam eden program yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Programa Vali Özdemir ÇAKACAK, Eskişehir Millet Vekili Harun KARACAN, Eskişehir Millet Vekili Utku ÇAKIRÖZER, Büyükşehir Belediye Başkan Yılmaz BÜYÜKERŞEN ve Protokol Üyeleri katıldı. 


    İl Müdürümüz Ali Osman TATLISU;
  ‘‘Sevgili Gençler, 19 Mayıs 1919 parlak bir istikbalin başlangıcıdır. Sizler milletin daimi ve ebedi istikbalisiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Millî Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’da Anadolu topraklarına bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin önemi nedeniyle de 19 Mayıs’ı Türk gençliğine armağan etmiştir. Bununla beraber Atatürk, en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni de siz Türk gençliğine emanet etmiştir. İstiyoruz ki Türk gençliği 19 Mayıs’ ın manevi ve ahlaki varlığından alacağı canlı ve temiz ilhamla vatana, millete ve bayrağa karşı olan vazifelerini yapabilmek için zihnen olduğu kadar bedenen de sağlıklı olmaldır. Siz Gençler, Türkiye’nin yarınları, daha güçlü ve aydınlık bir geleceğin gerçek mimarları olacaksınız. Sizlerin 19 Mayıs 1919 ruhunu anlayıp, içinizde hissedip, bu ruha sahip çıkmanız çok önemlidir.

İnanıyorum ki; Türk gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emaneti olan Cumhuriyet’e sahip çıkacak, O’nun gösterdiği hedef olan muasır medeniyet düzeyinin üzerine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Birlik, beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, yenilikçi fikirlerle ve teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk Genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır.

Bayrağımız hür olarak vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa, bunu borçlu olduğumuz şehitlerimizin, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, tüm gençlerimizin ve Eskişehir halkının 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ nı ve 100. Yıl Milli Mücadele coşkusunu sevgi, saygıyla kutluyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.

            Müdürümüzün konuşmalarının ardından Avrupa ve Dünya Şampiyonalrında derece alan Milli sporcularımıza ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül töreninin ardından Halkoyunları ekibi gösterisi, Milli Sporcularımız tarafından  Karate, Eskrim gösterileri, Judo gösterileri, Cimnastik gösterileri sergilendi.Yogun bir katılımla gerçekleştirilen program izleyicilerden büyük beğeni aldı.