Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzü ziyaret eden Vali Özdemir Çakacak, sporun birleştirici özelliğine vurgu yaptı.
 
İl Müdürümüz Ali Osman Tatlısu’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Çakacak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirmek ve sporun bir yaşam kültürü haline getirilmesini sağlamak adına önemli çalışmalar yapıldığını aktardı.
  
Vali Çakacak,Ülkemizi emanet edeceğimiz gençlerimizi iyi eğitimli, donanımlı, bilgi ve beceri düzeyi yüksek bireyler olarak geleceğe hazırlamak temel hedefimizdir. Gençlerin topluma yararlı bir insan olarak yetiştirilmesini sağlamak hepimizin en öncelikli görevidir. " diye konuştu.
 
Hareketli olmanın ve sosyal faaliyetler içerisinde bulunmanın faydalarından bahseden Vali Çakacak, gençlerimizin sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin içinde yer alması ve her gencin bir spor dalıyla aktif olarak ilgilenmesi gerektiğini ifade etti. İl Müdürü Tatlısu’ya verdiği bilgiler için teşekkür eden Vali Çakacak, Eskişehir'in her alanda gelişerek büyüdüğünü söyledi.

   Vali beyin konuşmalarının ardından İl Müdürümüz Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Eskişehir’e yapılan yatırımlar hakkında brifing sunumunda bulundu.
   Sunumda İl Müdürümüz, Personel bilgisi,sporcu sayıları, gençlik merkezleri üye sayıları , tesislerimiz, yatırımlarımız hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu.
  Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilimize büyük önem verdiğini söyledi. Eskişehir’de yaşayan herkesin spor yapmasını sağlamak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını aktaran İl Müdürümüz, spor faaliyetleri düzenlemenin yanı sıra gençlerin boş zamanlarını değerlendirmek için, gençlik merkezince tiyatro, bilgisayar, yabancı dil, el sanatları, model uçak ve çeşitli müzik enstrümanları çalma kursları düzenlediklerini kaydetti.

Kurumumuzdaki birimleri gezen Vali Çakacak, personelimiz ile tek tek tanışarak onlara çalışmalarında başarılar diledi. Daha sonra ziyaretini sonlandıran Vali Çakacak, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzden ayrıldı.