UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapmak için başvuruda bulunan Türkiye’nin, adaylık dosyasında yer alan şehirlerini inceleyen TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ve beraberindeki heyet, Vali Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etti.

 

Genç bir nüfusa sahip olan Eskişehir’in spora olan ilgisinden bahseden Vali Çakacak, “Gençlerimizin daha fazla sporla ilgilenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye’nin her alanda olduğu gibi sporda da öncü bir ülke konumu haline geldiğini tüm dünyaya göstermek için EURO 2024’ü büyük bir fırsat olarak görüyoruz.  Türkiye’nin EURO 2024'e ev sahipliği yapması durumunda, şehrimizde maçların oynanacağı iller arasında yer alıyor. Bizde, Eskişehir’i daha yakından tanıtmak ve sürece katkıda bulunmak için ilgili kurumlarımızla birlikte çalışmalarımıza şimdiden başladık.” dedi.

 

Ziyaretin ardından Vali Yardımcısı Akın Ağca başkanlığında, TFF yetkililerinin ve ilgili kurum yetkililerinin katıldığı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.