1914 Yılının Kasım Ayıydı

Azap Ve Köprüköy, Rus Orduları Tarafından Saldırıya Uğramıştı. Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle taarruzun Seyri Değişti. Kışın Daha Da Şiddetlenmesi ile  Fırtına İle Yağan Kar, Yolları Tıkayıp, Çadırları Yıkmıştı. Arkasından  Dondurucu Soğuklar Bastırınca, 90 Bin  Şanlı Askerimiz Donarak şahadet  şerbetini yudumladılar.

Rus Birliklerine Karşı Zor Şartlar Altında Olmalarına Rağmen Kahramanca Mücadele Eden Şehitlerimizi Rahmet, Minnet ve Dua ile Yad Ediyoruz.

 

 

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın her yıl düzenlediği  Gençlerimize tarihimizin ve kültürel mirasımızın daha iyi tanıtılması  milli ve manevi değerlerimizi gençlere daha etkin şekilde tanıtmak amacıyla Sarıkamış Harekatı anısına   "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü" programı  ilimizde gerçekleşti.

Programın başlangıç yeri olan İstasyon önünde toplanan yaklaşık 4 bin kişi Mustafa Kemal Atatürk Caddesinden Şehitliğe şiir ve marşlar eşliğinde yürüdü. Programa Protokol ve ayrıca ilimizde bulunun tüm kamu kurum ve kuruluşları, okullar ve STK’lar katıldı.

Valiliğin himayesinde gerçekleşen program yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla şuana kadar yapılan en kalabalık Sarıkamış yürüyüşü oldu.

Yürüyüşün şehitlikte son bulmasının ardından program şehitlikte yapılan anma programı ile devam etti. Saygı duruşu ve istiklal marşının akabinde Vali a. Vali Yrd. Akın AĞCA günün anlam ve önemine binaen konuşmalarını gerçekleştirdiler. Programda İl Müftü yardımcısı Dilaver ŞAHİN  Şehitlerimiz için Kur’an’ı Kerim okudu ve dua etti. Program tüm protokolün şehit kabirlerine çiçek takdimi ve katılımcılara ikram ile son buldu.