İlimizde spor kulüp sayısını ve sporcu sayısını arttırarak ilimiz başta olmak üzere ülkemizi ulusal ve uluslararası ortamlarda temsil etmesini sağlamak amacıyla Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından 09-15 Ekim tarihleri arası tüm Türkiye’de “Amatör Spor Haftası” olarak kutlanmaktadır.

                 Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Vali Özdemir Çakacak, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Sadri Atam, sporcular ve öğrenciler katıldı.

                 İl Müdürlüğümüz tarafından Atatürk Spor Salonunda Organize edilen “Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı ve Sporun EN’leri Ödül Töreni” programı ile  ilimizdeki 198 spor kulübüne ve spora katkı veren okullarımıza malzeme dağıtımı gerçekleştirildi. Programda ayrıca yıl içerisinde yapılan müsabakalarda ülkemizi uluslararası müsabakalarda gururlandıran 25 sporcumuza da ödülleri Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak tarafından takdim edildi.